miércoles, 18 de enero de 2017

BARCELONA FUDBAL


Mnogu turisti ja posetuvaat Barcelona samo za da vidat eden mec na poznatata Barca :)
Ziveat so meseci cekajki go momentot da go vidat spektaklot na Camp Nou!
ako ste eden od niv,togas treba so meseci unapred da se obezbedite so karti za fudbalski mec,ako se raboti za mec od rangot na liga na Sampioni ili pak derbi pomegu Real Madrid i Barca (poznatoto clasico).
Karti se kupuvaat online na web stranicata na Barca klubot koja ke vi ja postavam.Treba prethodno da se registrirate ,da napravite profil i da napisete za koj mec sakate karti,pa koga ke pocne prodazbata ke vi ispratat meil so link,kade ke bidat pokazani site mozni sedista na stadionot,koi se prazni ,pa samo taka moze da kupite.Ne kupuvajte karti od nepoznati linkovi,deka moze da ostanete i bez pari i bez karti ili od razni dileri,koi mozat da vi prodadat i lazna karta,pa da ve vratat od vlez.
Link za oficialnata stranica na Barca e ovoj:
 https://www.fcbarcelona.com/?_ga=1.28062652.1479091005.1484731356
 Tuka na desna strana od web stranicata kaj sto e coveceto treba da se registrirate ako sakate da kupite karta za fudbalski mec.
Ako sakate da vidite nekoj fudbalski mech od spanska liga sto se igra denovite koga ste tamu,togas karti moze da kupite i na sama Rambla,vo kioscite kaj sto davaat turisticki informacii!!Tuka ke odberete sediste i ke platite i ke gi dobiete kartite.Moze da se plati i so kreditns karticka!
Koga veke imate karta,a i ako nemate ,a sakate da odite i da go posetite Camp Nou ,stadionot na Barca,treba da koristite metro L3-zelena linija i da se simnete na stanica Palau Real,od kade stadionot vi e na 10 min peski i se gleda odkako ke izlezete od metroto.
Koga ima mec merkite za bezbednost se golemi i se ceka mnogu za proverka ,pa taka saat ipolovina pred mecot dobro e da bidete tamu,zosto toagas ima mnogu guzva po metro,pa redovi za cekanje i podbro da bidete na vreme.
Na ovaa ista web stranica mozete online da kupite i karti za vlez na samiot stadion ,koj sto cinat nekade 20 evra .Ima prodavnica so licencirani proizvodi ,suveniri za klubot Barca,ima muzej za klubot,pa moze da ne vidite fudbalski  mech,ama da vidite na kakov ambient se igraat site mecovi.
Od sledna godina ke pocne izgradba na nov stadion na Barca,veke e usvoen planot oficialno,pa sledno doaganje po nekolku godini i toj ke moze da go vidite:)


 



No hay comentarios:

Publicar un comentario