domingo, 8 de enero de 2017

Hop on Hop off Barcelona


Pred da pominam na drugi interesni mesta i objekti sto treba da se posetat vo Barcelona,sakam zbor,dva da kazam na licata koi vo Barcelona moze da pominat samo eden vikned,odnosno 2-3 dena.
Kako najcesto sme ograniceni so slobodni denovi za patuvanje ,pa toa se sveduva samo na vikend ili nekoj praznik,mnogu bitno e da se znae najlesniot nacin za otkrivanje na Barcelona i nejzinite ubavini.
Ako ste vo Barcelona samo 2-3 dena ,ne se macite da pravite planovi,da barate metro stanici i slicno,tuku samo kupete karta za hop on hop off avtobus i ke mozete za kratko vreme da vidite mnogu raboti.
Ima mnogu agencii so hop on hop off avtobusi,ama od moe iskustvo i iskustvo na moite gosti,najzadovolni sme od ovaa kompanija,koja ima tri turi ,kade avtobusite se najcesti ,a cenata na kartata najpristapna.
Ova vi e linkot za toa kade mozete da kupite karti online ili pak samo da vidite informacija,a pocetnata stanica na avtobusite e vo samiot centar na Barcelona,na Plaza Catalunya.
https://www.barcelonabusturistic.cat/en/rutes

Ovaa agencija so ovie avtobusi koi se otvoreni gore i ako e loso vreme se zatvaraat ima tri ruti :crvena ,sina ,zelena.
Imate moznost da kupite karta za 1 den ili za 2 dena.
Toa znaci deka so kupuvamnje na kartata ke moze da se kacite vo avtobusot,da dobiete audio slusalki,za da mozete da slusate objasnuvanje na nekoj od 15 jazici(makedonski nema) i da se siminjate na sekoja stanica kaj sto avtobusot ke zastane.Koga ke se simnete na edna stanica moze da ostanete tamu,da slikate da gledate,da piete kafe ,a podocna na istata stanica koga ke dojde drug avtobus da ja prodolzite turata do slednata stanica kaj sto sakate da se simnete.
Ako ne se siminjate ,rutite traat okolu 2h ,osven zelenata sto e pokratka.Ako resite prviot den se da vidite bez siminjanje togas so karta za dva dena sledniot den ke si vidite se na tenane.Moze da planirate koe vreme da zastnete pred Sagrada i veke da imate kupeno karti za vlez online ,pa da si ostanete tuka i da prodolzite so sledniot avtobus.
So kartata dobivate i mapa na stanicite po koi ke pominuva avtobusot,pa taka i ke se orientirate vo gradot i ke znete koja e sledna stanica i ke si planirate.
Kartata za eden den e okolu 30 evra ,a za dva dena 40 evra .Deluva skapo,ama navistina se isplati zosto za minimalno vreme ke gi zapoznaete site znamenitosti na gradot i ke vi ostane vreme za soping,restorani i sl.:)
Sigurna sum deka ke vi se dopadne ovaa varijanta ako imate malku vreme.Ako ste kupile karta za dva dena,cuvajte ja deka istata ke vi treba i za drugiot den:)
Priatna prosetka!


No hay comentarios:

Publicar un comentario