viernes, 13 de enero de 2017

FLAMENCO VO BARCELONA






Edna od atrakciite sto ne smeete da ja propustite e flamenco show.
Flamencoto ima koreni od andaluzija,jug na Spanija,ama da bidete vo Spanija i da ne poglednete edno Flamnco show e golema steta.
Vo Barcelona se nudat mnogu opcii,flamenco so vecera,flamenco so pialok,ama ke vi kazam tri mesta kade mozete da vidite ne tolku skapa flamenco prestava,a sepak da imate idea za sto se raboti,kako se igra i pee.
Flamencoto vo sustina e tazna pesna,ciganska balada,kade najcesto se zali za izgubena ljubov,za izgubena licnost.Tagata se iazrazuva preku peenje i maska i zenska igra koja e polna so energija.
Moite gosti gi nosev najcesto na flamenco vo mal lokal sto se naoga na Plaza Real.Plaza Real lesno ke ja najdete,setajki po Rambla od levata strana.
Lokalot se vika Tarantos i sekoj den imaat po 3 prestavi po 30-40 min ,sto e dovolno za da se zapoznaete od blisku do igrata.
Kartite se online 15 evra,a na lice mesto 18,pa moze i online na ovoj link da gi kupite :
http://www.masimas.com/en/tarantos/programming/flamenco-shows/barcelona/2016/10
 Lokalot e mal,nema poveke od 30-40 mesta i moze vnatre da si naracate i pijacka.


 Ako sakate da uzivate poveke,odete vo eden od najsarite delovi na Barcelona,maaloto nareceno Borne,kade sto vo prekrasna palata od 17 vek ke vidite flamenco prestava vo tarenje od eden cas.
Cenata e 25 evra i ima sekoj den prestava vo vnatresnosta na gotska palata .Od ponedelnik do cetvrtok prestavite se od 19:30h
Eve go linkot i za ovaa prestava.Pred nekolku meseci bevme so dve priatelki od Makedonija i im se dopadna mnogu,flamenco i sangrija :)
http://palaudalmases.com/en/flamenco-in-barcelona/
 Moze i tuka karti da kupite online,a za da stignete do mestoto ke vi treba karta na Barcelona i kaj devojcinjata na Rambla sto davaat informacii,ke im recete da vi zaokruzat na mapata kade e muzejot na Pikaso,a objektot kade se izveduva prestavata e vednas sproti muzejot,taka da ne mozete da pogresite.

Ako sakate da koristite WI FI celo vreme na vasiot telefon so makedonska sim karticka,rasparasajte se vo vasiot operator ,so koj spanski operator imaat najpovole dogovor,pa taka toj ke go izberete koga ke birate operatori i smetkata nema da vi bide tolku visoka.Ako imate danlodirano aplikacija za mapa,mnogu lesno ke mozete da go najdete sekoe mesto ,koga ke ja znaete adresata.

vaka izgleda vnatre objektot od 17 vek kade sto se odrzuva prestavata

Ako pak sakate da vidite prestava koja e vistinski spektakl,so mnogu tocki izvedeni so mnogu strast,energija,kade na igracite im kapat kapki pot od kosata dodeka igraat,togas odite vo Teatar Poliorama sto se naoga od desna strana na Rambla.Na ovoj link ke vidite koga ima prestavi,zosto obicno prekinuvaat pred nova godina i pocnuvaat od 1 mart.
Salata na teatarot e preubava,a prestavata trae okolu 2h i polovina .Najcesto gosti se poznati flamenco igraci.Ima mnogu dobri otcenki i cesto ja vikaat Flameco opera ,pa da ne ve zbuni imeto,ne se raboti za nikakva opera:)





Eve go linkot na za ovaa prestava,pa na vas e da odlucite kade ke odite.Ke vidite mnogu drugi reklami,flamenco so vecera.....,ama ovie tri vi se megu najpopularnite i naevtinite,posebno Tarantos.
http://www.barcelonayflamenco.com/opera-y-flamenco/?lang=en

Eve vi edno video so poznata spanska tancerka na flamenco,kade se mesaat moderni so tradicionalni dvizenja!Uzivajte!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario